Zašto je fizička aktivnost važna?

Već nam je dobro poznata činjenica da je vežbanje bitno kako za fizičko, tako i za psihičko zdravlje. Nailazila sam na razne komentare i izgovore kao što su: "nemam vremena", "umoran/na sam", "radim po ceo dan" i slično. Niko ne može da me ubedi da se ne može barem pola sata izdvojiti u toku dana, za bilo koju vrstu treninga! Tako malo vam treba a mnogo bolje ćete se osećati! U daljem tekstu nabrojaću vam nekoliko, po mom mišljenju, najbitnijih razloga zašto bi trebalo da krenete sa vežbanjem još danas!

VEŽBANJE POZITIVNO UTIČE NA RASPOLOŽENJE

"Najlepši osećaj na svetu je onaj nakon dobro odrađenog treninga." Da li vam je poznata ova rečenica? Za taj "osećaj" kriv je endorfin. Dok vežbamo naše telo luči hemijske supstance endorfine, koji se vezuju za receptore u mozgu i smanjuju osećaj bola. Istovremeno, endorfini utiču na pozitivan osećaj koji nam se javlja posle treninga. Treningom smanujemo stres i depresiju, poboljšavamo san i povećavamo samopouzdanje.

VEŽBANJE POVEĆAVA VAŠU ENERGIJU

Redovnim treniranjem povećava se vaša snaga i izdržljivost. Što ste redovniji na treningu to je i vaš kardio vaskularni sistem efikasniji, a vaše telo je izdržljivije. Samim tim imate i više energije i elana za svakodnevne obaveze.

VEŽBANJE POBOLJŠAVE VAŠE ZDRAVLJE

U slučaju da imate zdravstvene probleme, vežbanje je rešenje za vas. Naravno, u svemu treba biti umeren pa i u vežbanju. Istraživanja su pokazala da trening utiče na sprečavanje raznih oboljenja, kao što su moždani udar, šećerna bolest, depresija i slično.

VEŽBANJEM UTIČETE NA TELESNU TEŽINU

Ovo je jedan od najčešćih razloga za vežbanje, ali i najefektniji. Nema te dijete koja može da vam pomogne kao dobar i redov
                                                                                   www.google.com
an trening. Naravno, uz redovan trening morate dodati i redovnu i pravilnu ishranu da bi rezultati bili što bolji. No, ako ne vodite računa o tome šta, koliko i kada jedete treniranje i znojenje biće uzaludno.

Dakle, u zdravim telu zdrav duh! Počnite odmah! :)

Коментари

Популарни постови са овог блога

Moj omiljeni začin - veličanstveni cimet!

Jaja u ishrani

Proleće i povrće!